Domácí vlašský salát - bageta

Existuje pár jídel, která nesnesu jinak, než domácí, z vlastní kuchyně. Patří k nim i vlašský salát. Z lahůdek to je zlo a těžko říct, co tam vůbec dávají, majonéza je vždycky taková řídká, až mléčná. Z koupených chlebíčků jakbysmet.

Recept (asi kilo a čtvrt salátu)

  • 250 g vařených brambor
  • 250 g šunkového salámu
  • 200 g kyselých okurek
  • 80 g cibule
  • 100 g jablka
  • 400 – 500 g majonézy
  • worcesterová omáčka
  • sůl, pepř

Příprava je extrémně jednoduchá, jen se musí chvíli krájet. Všechno je potřeba nakrájet na (ideálně co nejmenší) kousky. Přidá se majonéza (tolik, aby to mělo tu správnou salátovou konzistenci). Připravit si k tomu i domácí majonézu je úplně ideální. Pak už jen dochutí solí, pepřem a worcestrovou omáčkou (asi tak 2 lžičky). Vlašský salát je dobré připravovat den předem, bude chutnat lépe. Pak už jen nandáte na chlebíčky, a je to!

Domácí vlašský salát - miska

Kategorie: Nezařazené

Zanechte komentář