Čokoládový koláč

Foodies Club VŠE uspořádal focení a foodstyling s Šárkou Babickou. Holky z VŠE donesly nějaké jídlo na focení (mimojiné i úžasný čokoládový a hruškový koláč, který jsme nakonec snědli) a po chvilce povídání jsme se pustili do aranžování a focení.

Šárka je food fotografka, žije v Londýně a živí se focením jídla. Foodstyling dělá jen když v rozpočtu projektu není foodstylista, což se u menších věcí stává. Preferuje focení za denního světla, pokud to jen trochu jde. Hlavní věci, co jsem si odnesla:

  • v jednoduchosti je krása,
  • aranžovat vždycky tak, jak bychom to i jedli,
  • vidlička mířící do objektivu je moc agresivní,
  • drobečky nevadí, jsou přirozené,
  • přísady, které nejsou v receptu na fotku nepatří,
  • nic se nepovede napoprvé, je potřeba zkoušet, přidávat, odebírat nebo to postavit celé znova.
Pomazánka a ředkvičky

Bylo to prima!

Kategorie: Gastrosemináře

Zanechte komentář