Gastrosemináře

Čokoládový koláč

Foodies Club VŠE uspořádal focení a foodstyling s Šárkou Babickou. Holky z VŠE donesly nějaké jídlo na focení (mimojiné i úžasný čokoládový a hruškový koláč, který jsme nakonec snědli) a po chvilce povídání jsme se pustili do aranžování a focení.

pokračování…

Včerejší akce v Node5 chytře spojila v trojkombinaci záležitosti, kterým se i jednotlivě těžko říká “ne” – lekci startup vaření, večeři a povídání o byznysu se zakladatelem školy vaření Chefparade Marcelem Vargaeštokem. Startup vaření celkem jasně slibovalo ukázku toho, že i když není čas, nemusí se jen objednávat pizza. Sama jsem byla zvědavá na to, jaká jídla pro jednoduché zadání “rychle, levně, zdravě” Marcel vybere. Jistá jsem si byla jen tím, že špagety s kečupem to nebudou.

Marcel VargaeštokMarcel VargaeštokMarcel Vargaeštok

pokračování…

Petr Koukolíček

Náhodou jsem se přichomýtla k asi hodinovému povídání Petra Koukolíčka, toho času šéfkuchaře v Chuťpointu, o tom, jak dobře zvládnout obchodní schůzku v restauraci. Bylo to zábavné, a protože jsme se dost ptali, dostali jsme se i k diskuzi o franšízách jako je Colloseum a Potrefená husa a jejich nekonzistentní úrovni v jednotlivých podnicích. Došlo i na nějaké ty drby, ale tím to tu zatěžovat nebudu, koho to zajímá.

pokračování…