O Hořkosladká.cz

Hořkosladká je web o jídle, nákupu, přípravě i konzumaci. O jídle u nás, ve světě, doma i v restauraci. I v cukrárně. Maso je základ, dezert je povinnost. Vegani jsou vítáni, ale nemůžu zaručit, že tu najdou dost relevantních článků.

O mně

Ráda vařím, ráda ochutnávám, ráda jím dobré věci. Ráda cestuju a poznávám chuť jídla tak, jak ho uvařili tam, kde vzniklo a je tradiční. Snažím se pak najít stejně dobrou chuť v pražských restauracích a/nebo sama tradiční recept vyzkoušet. Ráda fotím a chci dělat fotky, které budou prostě k sežrání.

Miluju Itálii, konkrétně Toskánsko. Už přes 5 let jezdím do údolí Val d’Orcia, kde jsou městečka jako Pienza, San Quirico d’Orcia nebo vínem proslavené Montepulciano. V místních venkovských rodinných restauracích vaří skvělou tradiční toskánskou kuchyni. Jestli můžu říct, že něco opravdu dobře znám, tak je to tohle. Podobnou slabost mám i pro francouzskou kuchyni, Francii mám prozkoumanou od Alsaska až po Provence, líbí se mi, jak velké jsou rozdíly v kuchyních na různých místech jedné země, musím pak být všude. Hodně ráda mám i Vietnamskou, Indickou a Japonskou kuchyni, zatím jsem ale ještě nepoznala originál přímo na místě.

Nejradši mám pořádný kus masa a samozřejmě jsem ho musela ochutnat i přímo v Argentině. Moc si nevymýšlím, vařím podle tradičních receptů, mám ráda jídlo tak, jak má být. Když se stane, že mi nějaké jídlo v restauraci extrémně zachutná, snažím se naučit vykouzlit stejnou chuť i doma. Je to snazší, když je příslušný recept snadno dohledatelný na internetu a o hodně zábavnější, když není.

Snažím se o fotky, které chutnají na první pohled, mým koníčkem, kde se mám ještě hodně co učit je foodstyling, aranžování a prezentace jídla. Všechny fotky tady na blogu jsou moje vlastní.

To je k úvodnímu seznámení asi tak vše. Pokud máte nějaký nápad, tip na článek nebo jídlo, které bych měla chtít ochutnat, tak mi napište, udělá mi to radost.

Petra

P.S.: Jestli se vám tu líbí, neváhejte a sledujte blog ve svých oblíbených sociálních médiích.