Pracny a skořice

Kakaové pracny se skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou nejen chutnají, ale také krásně voní. A hlavně, jak se tak říká, pracny nejsou pracný, takže nepatří k tomu cukroví, které bychom vynechávali.

Recept (40 pracen)

  • 200 g hladké mouky
  • 90 g moučkového cukru
  • 80 g mletých mandlí
  • 160 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • skořice
  • hřebíček
  • citronová kůra

Stejně jako u rohlíčků těsto důkladně prohněteme na vále a necháme přes noc v lednici odpočinout. Pak už jen těsto natlačíme do formiček, předehřejeme troubu na 160 °C a podle velikosti formiček pečeme tak 5 až 10 minut.

Pracny

Po upečení ještě teplé lehce zaprášíme moučkovým cukrem. Kdo to radši sladší, může v cukru rovnou vyválet, jako vanilkové rohlíčky.

Kategorie: Nezařazené

Zanechte komentář