
Kakaové pracny se skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou nejen chutnají, ale také krásně voní. A hlavně, jak se tak říká, pracny nejsou pracný, takže nepatří k tomu cukroví, které bychom vynechávali.
Recept (40 pracen)
- 200 g hladké mouky
- 90 g moučkového cukru
- 80 g mletých mandlí
- 160 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- skořice
- hřebíček
- citronová kůra
Stejně jako u rohlíčků těsto důkladně prohněteme na vále a necháme přes noc v lednici odpočinout. Pak už jen těsto natlačíme do formiček, předehřejeme troubu na 160 °C a podle velikosti formiček pečeme tak 5 až 10 minut.

Po upečení ještě teplé lehce zaprášíme moučkovým cukrem. Kdo to radši sladší, může v cukru rovnou vyválet, jako vanilkové rohlíčky.
Kategorie: Nezařazené