Restaurace Kastrol

Oblíbila jsem si navštěvování restaurací krátce po otevření. Sice to s sebou nese riziko nevyladěného provozu, ale ta zvědavost a natěšení servisu a kuchyně kontrující s mou vlastní natěšeností a zvědavostí je krásná! Novou restauraci Kastrol v Řeporyjích jsme vyzkoušeli hned k obědu při otevření.

Vypadalo to slibně. Kmotry restaurace jsou Roman Vaněk z Prakulu a Vašek Frič z restaurace Na Pekárně. Kuchyni šéfuje Pavel Mencl, dříve Como. Sekunduje mu Jirka Šafařík, dříve Na Kopci. Už když se podíváte na restauraci zvenku, je zřejmé, že tahle restaurace je bratříčkem právě Na Pekárně, i vevnitř to vypadalo hodně podobně, při pohledu do jídleního lístku jakbysmet. Tedy tradiční česká.

Byla jsem hodně zvědavá, jestli půjde o podobné menu podle jiného šéfkuchaře nebo jestli bude jedno, jestli si pro tutéž chuť zajedu do Řeporyjí nebo do Čakoviček. Asi i proto nám nakonec na stole přistála svíčková. Ale od začátku…

Dorazili jsme krátce po poledni, bez rezervace, bez problému. Ujal se nás mladý číšník, nejspíš čerstvě ze školy. Takový ten případ, kdy je krásně vidět, jak platí pravidlo, že když je obsluha příjemná, může si nějakou tu procesní chybu dovolit. Takže jsme si nic nedělali ani z dvojího odběhnutí do kuchyně pro zjištění jaké jsou dnes domácí limonády a možnosti výměny přílohy.

Zvěřinová paštika

Se slovy „to zní tak divně, že to musím vyzkoušet“ jsme si dali limonádu višeň s tonikem. Nevěřila bych, jak to bude dobrý. Následovala zvěřinová paštika s karamelizovanými jablíčky a brusinkovou omáčkou a domácí houstičkou. Styling do smajlíka (omg, doufám, že to bylo omylem). Jablíčka mi k tomu neseděla tolik jako klasické brusinky, ale chutnalo to dost. Následný vývar nebyl moc silný.

Svíčková

Svíčková byla úžasná. Trochu jiná než Na Pekárně, míň sladká, trochu míň kyselá, výrazněji kořeněná, řekla bych, že víc zeleniny. Karlovarský knedlík a maso geniální. Já si dala hovězí tagliaty s kaší a rukolovým salátkem s parmezánem. Zopakovala bych místo dezertu, jenže i dezerty vypadaly lákavě.

Hovězí tagliata

Povidlové taštičky, opět velmi podobné Na Pekárně, jen jiný tvar, s lžičkou šlehačky a kuličkami rybízu navrch. Kdyby se to v případě takového jídla dalo říct, tak trochu dietnější verze – míň cukru, míň potopené v másle, míň naplněné povidly. Ve výsledku ale stejná slast. Nešlo nezkusit ještě čokoládový koláč. Ten byl dobrý, ale extrémně hutně čokoládový. Sice se čokolády nebojím, ale tohle bylo na předávkování. Úplně bych k tomu viděla pistáciovou zmrzlinu na neutralizaci :-)

Povidlové taštičky

Co mi fakt chybí, tady i Na Pekárně a moc to u tohohle pojetí restaurace nechápu je absence nějakých klasických letních domácích limonád. Višeň-tonic super, ale to frčíme pořád na tonicu.

Čokoládový koláč

Jídlo bylo super, servis nezaběhnutost hravě dohnal příjemným úsměvem. Koncept je ověřený z Čakoviček, akorát je to blíž do Prahy (teda vlastně v Praze), takže hádám, že v budoucnu už to bude bez rezervace těžké.

Doporučuju!

Kategorie: Restaurace

Zanechte komentář