Restaurace

Morková kost

Naše Maso miluju. Chodím tam pro maso nebo jen tak něco zakousnout. Když v Naše Maso oznámili, že každý den večer v 7 spustí kulatý stůl a vy si můžete rezervovat jedno nebo všech 7 míst a povečeřet tak masové dobroty s přáteli nebo cizími lidmi, neváhala jsem ani chvíli a běžela si pro rezervaci. Stojí 1000 Kč a musí se jít udělat osobně přímo do Naše Maso. Komu by ale vadila jedna návštěva navíc, burgřík to spravil :-)

pokračování…

Foodparade - Trojský zámek

Po loňském vydařeném festivalu jsme i letos navštívili Foodparade. Nebylo to ale lehký, po zkušenosti z londýnského Taste of London jsem se stala ještě náročnějším návštěvníkem, než jsem kdy dřív byla. Kromě dobrého jídla, pití a delikates z nabídky restaurací a prodejen jídla byly tahákem i kouřové koktejly a hmyzí gastronomie.

pokračování…

Restaurace Kastrol

Oblíbila jsem si navštěvování restaurací krátce po otevření. Sice to s sebou nese riziko nevyladěného provozu, ale ta zvědavost a natěšení servisu a kuchyně kontrující s mou vlastní natěšeností a zvědavostí je krásná! Novou restauraci Kastrol v Řeporyjích jsme vyzkoušeli hned k obědu při otevření.

pokračování…

Jehňátko s artyčokem a lanýži

Cestou z Canyon du Verdon jsme hledali nějakou dobrou tradiční francouzskou restauraci ve vesničkách po cestě. Až jsme při průjezdu Lorgues narazili úplně náhodou na vyhlášenou lanýžovou restauraci Chez Bruno. Lanýžový ráj, kde “truffe” obsahuje úplně každá položka na menu.

pokračování…

Sapa - Hue Xua

Vyrazili jsme s pár kamarády, Gastrokritikem a Viet Food Friends do Sapy na několikachodový oběd. Sapa je velká vietnamská tržnice, je tu hromada nevýznamných obchodů s hadrama, ale především asi 30 bister a pár obdchůdků s potravinami. Když jsem tu byla asi před čtyřmi lety poprvé, dlouho jsem se pak trochu bála jít sem znova. Přišlo mi, že se zaručeně ztratím a bez zkušeného doprovodu tam budu za vetřelce. Tahle doba už je ale dávno pryč, vietnamská kuchyně je oblíbená, do Sapy chodí spousta Čechů a já už se tu přinejmenším dokážu neztratit. Vietnamské jídlo miluju, takže do Sapy se prostě občas musí!

pokračování…

Čestr - grilČestrČestr - Václav Berka a Tomáš Karpíšek

Čestr dnes otevíral zahrádku s grilem. Počasí večeři pod širým nebem vysloveně nahrávalo, takže se nedalo odolat. Protože tam, kde vždycky dostanete skvělý kus krávy, budete chtít určitě ochutnat i maso z grilu.

pokračování…

Se začátkem chřestové sezóny a koncem dubna začal i Chřestfest. 11 restaurací v Praze, Brně a Ostravě má od 30. dubna do 20. května v nabídce tříchodové chřestové menu, s rezervací přes Alakarte vždy za 290 Kč. Z nabídky jsem vyzkoušela 5 pražských restaurací (Mlsnou kavku, Amade, Il Convento, Ambroisie a Fluidum) a všechny mě potěšily. Některé více, některé méně. Doufám, že 15 chřestových chodů za 5 dní ještě nevede k předávkování, pár dní pauzu si teď ale asi dám. Tak jestli vás zajímá, co mi chutnalo a jak to vypadalo, čtěte dál…

pokračování…