Česká kuchyně – tipy na restaurace



česká kuchyně na Foursquare

Na Pekárně

Restaurace Na Pekárně je kousíček za Prahou, v Čakovičkách. Majitelem a Šéfkuchařem je Vašek Frič, který mimojiné vede kurzy v Prakulu a přispívá v seriálu o mase do Apetitu. Jeho svíčkovou můžete znát z pořadu Na nože! a taky jí tu dostanete. Celý jídleníček je sestaven z klasické české kuchyně. Rozhodně musíte zkusit zelňačku, hovězí svíčkovou nebo kachnu. Všechna jídla jsou dost sytá, takže je těžké zvládnout tři chody, ale zkuste to. Z předkrmů rozhodně stojí za to zvěřinová paštika, z dezertů povidlové taštičky. Většinou se stane, že Vašek přidá k dezertům něco mimo stálé menu, když budete mít štěstí a budou to klasické české buchty, určitě si dejte! Pečivo je tu také domácí.

Restaurace je koncipovaná jako rodinná, takže pokud vyrazíte ve dvou, většinou budete sedět u stolu ještě s někým. Na léto je již k dispozici zahrádka. Parkovat se dá přímo před restaurací. Prakticky vždy je potřeba rezervovat předem (obvykle stačí ten samý den).

Podívejte se i na články na tomto webu související s restaurací Na Pekárně.

Lokál

Lokál patří do konceptu Ambi, z české klasiky tu dostanete věci jako pražskou šunku nebo párky od Krajcarů nebo krupicovou kaši. Obojí vřele doporučuju. Chloubou může být i skvělý smažák, jakkoliv to zní divně, dejte si ho, chutná úplně jinak než většina smažáků, je z pořádného sýra. Vaří tu poctivou gulášovou a dršťkovou polévku, k jídlu si můžete dát i okurkový salát. Jako dezert mají skvělý větrník (je ale obrovský a po jídle se to prakticky nedá) nebo bábovku se šlehačkou. Mají tu točenou kofolu i domácí oranžádu.

Lokál U Bílé kuželky má i menší zahrádku. Obě restaurace jsou dost velké a většinou není potřeba rezervace.