Vaření

Okurkáda

Bezesporu největším hitem letošního léta je okurkáda, chcete-li použít frekventovanější, leč ne tak hezký název, tak okurková limonáda. Na osvěžení je perfektní, takže se není čemu divit, že ji do nápojových lístků zařadilo opravdu hodně restaurací. A mnohdy ji i mimo nabídku udělají na přání.

pokračování…

Panna cotta s jahodami

Tradiční italský smetanový dezert panna cotta, konzistencí připomínající puding, je jedním z nejjednodušších dezertů. Pochází ze severozápadní Itálie z oblasti Piemonte, ale jí se po celé Itálii. V tradiční formě se podává s čerstvým lesním ovocem, karamelem nebo čokoládou, bežně se ale doplňuje spoustou dalších dobrot, od ananasu až po pistácie. V italštině panna cotta znamená přesně to, co je – vařená smetana.

pokračování…

Svíčkovou podle Fričova receptu jsem poprvé vařila ještě dávno předtím, než jsem ochutnala originál, tenkrát ji dělali v Na nože. Poprvé jsem měla pocit, že jsem ji zaručeně přesladila, ale chutnala mi tak. Nepřesladila. Po pár setkáních s originálem jsem ještě trochu přisladila, vyladila pár drobných nuancí a už je to úplně ono!

pokračování…

Těstoviny - hotové tagliatelle

Můžete si koupit čerstvé nebo sušené těstoviny. Ale nejvíc zábavy a chuti zažijete s těstovinami, které si sami vyrobíte. Vážně, chuť je mnohem lepší a výraznější. Doma vyrobené těstoviny budete milovat i jen tak, úplně samotné. A navíc si je můžete dochutit čímkoliv chcete dle libosti.

pokračování…