Morková kost

Naše Maso miluju. Chodím tam pro maso nebo jen tak něco zakousnout. Když v Naše Maso oznámili, že každý den večer v 7 spustí kulatý stůl a vy si můžete rezervovat jedno nebo všech 7 míst a povečeřet tak masové dobroty s přáteli nebo cizími lidmi, neváhala jsem ani chvíli a běžela si pro rezervaci. Stojí 1000 Kč a musí se jít udělat osobně přímo do Naše Maso. Komu by ale vadila jedna návštěva navíc, burgřík to spravil :-)

Další týden jsme se sešli u stolu s pěti cizími masoužrouty a šestichodová večeře mohla začít. Celou večeři obstarává Dalibor Křivánek, včetně výkladu k jídlu, zodpovězení jakýchkoliv otázek a přilévání hruškovice.

Svíčka z hovězího lojeTatarák

Samozřejmě tu platí staré dobré pravidlo nepřepálit start. Jako předchod dorazila “svíčková”, lojová svíčka na talíři, z kterého jsme hovězí loj vytírali chlebem. K tomu moravské müsli, pořádně upražené škvarky. Jako první chod je Šumava, chleba s játrovkou, šunkovou pěnou, škvarkovkou nebo úžasnou sekanou. Tady by samozřejmě bylo nejlepší přibrzdit a připravit se na víc masové chody, ale to nejde, je to taky strašně dobrý.

Šumava

Tatarák. Jiný tatarák, než běžně v Naše maso prodávají, aby to nebyla nuda. Navíc servírovaný ve verzi pro sedm vypadal fakt nádherně. Chutnal ještě líp. Další chod plný pekáč morkových kostí, pro mě novinka, nikdy jsem nic takového neměla. Je to hodně mastná záležitost, ale dobrá. Nově by teď měli mít morkovou kost i na meníčku v Čestru, tak možná někdy zajdu zkusit znovu.

A teď už konečně maso. Jasně, po čtyřech chodech s chlebem už jsme vlastně byli skoro najedení, to byla naše zásadní chyba. Ale ono to vždycky nějak jde. Zvlášť když na stůl dorazí přeštík. A přeštíci se přece musí jíst, abychom jejich chovy zachránili. A nakonec, jako vrchol večera, hovězí. Vysoký vyzrálý roštěnec z čeksého strakatého skotu. Mňam!

PřeštíkHovězí Čestr

A nakonec štrůdl. Samozřejmě také výborný, ale co si budeme povídat, v tomhle menu to byla nejzbytečnější položka.

Dalibor Křivánek krájí masoSnědená večeře od řezníka

Musím říct, že jsme si to parádně užili. Celá večeře trvala asi tři a půl hodiny, u stolu panovala skvělá atmosféra, společná záliba v mase dost zbližuje. Dalibor se o nás skvěle staral a po večeři nám udělal rezervačku ještě vedle v Lokále, abychom mohli u piva v klidu vytrávit. Jestli máte rádi masové zážitky, určitě doporučuju!

Kategorie: Restaurace

Zanechte komentář